Kandidaat wethouder

Afgelopen zaterdag zijn de besprekingen tussen Plaatselijk Belang Terschelling en de VVD over een coalitieakkoord op hoofdlijnen afgerond. 

Het bestuur van Plaatselijk Belang Terschelling draagt Dr. Gea van Essen voor als kandidaat wethouder. Het bestuur is blij met een kandidaat wethouder die al vele jaren woonachtig is op Terschelling, goed ingevoerd in de oude als ook de hedendaagse eiland cultuur en tradities. 

Dr. Gea van Essen (58) woont 22 jaar in Landerum. Een veelzijdig opleidings- en werkverleden maakt haar breed geschoold en ervaren. Ooit begonnen als timmerman in de Utrechtse restauratiebouw, gevolgd door een studie architectuurgeschiedenis met een specialisatie restauratiekunde (TU Delft) heeft ze als onderzoeker en universitair docent gewerkt. Op Terschelling begonnen bij de gemeente als bode, doorgestroomd als bureaumedewerker team publiek en na de interne opleiding voor adviseur lokale overheid (omgevingsrecht) als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en duurzaamheid. De afgelopen vier jaar werkt ze op Texel als beleidsmedewerker monumenten en erfgoed.

Gea van Essen is gepromoveerd op onderzoek naar de Nederlandse dienst gemeentewerken in de 17de eeuw. Kunst, cultuur en erfgoed van Terschelling draagt ze een warm hart toe als voorzitter van de Cultuurhistorische vereniging Schylge myn Lântse en als lid van de adviescommissie Lutineprijs.

Ze is natuurliefhebber en maakt graag lange wandelingen. Ze is getrouwd met Ada Plinck, voormalig hoofd-productie van Oerol, nu yogadocent.  

Het bestuur van Plaatselijk Belang Terschelling


Geplaatst

in

door

Tags: