VASTSTELLEN VAN HET WEGENBEHEERPLAN.

Het verslag van ons enige raadslid Kees Muijskens 25-11-2021

Vaststellen van het Wegenbeheerplan

iN DIT NIEUWE PLAN ONTBREEKT DE EVALUATIE VAN HET VORIGE WEGENBEHEERPLAN 2016-2020. IN DIT PLAN STAAT OP BLZ. 12 AANGEGEVEN WELKE WEGEN IN DE PLANPERIODE 2016-2020 ZULLEN WORDEN AANGEPAKT EN WAT HET BESCHIKBARE BUDGET IS (1,9 MILJOEN EURO).

HET BUDGET IS VERDEELD IN CA. 1,2 MILJOEN VOOR ASFALT EN 0,7 MILJOEN VOOR BESTRATING. HET ONDERHOUD VAN POLDERPADEN  EN SCHELPENPADEN VALT BUITEN DIT BUDGET..VAN DE ELEMENTEN PLANNING IS ALLEEN FIETSPAD HEEREWEG AANGEPAKT. STRAATWERK OUD WEST, BUSROUTE WEST, EUROPALAAN EN MOLENWEG ZIJN NIET AANGEPAKT. OOK VAN DE ASFALTPLANNING IS LANG NIET ALLES UITGEVOERD. ZOALS FIETSPAD HEEREWEG , BUS PERRON MIDSLAND, HOOFDWEG LIES-HOORN EN OOSTEREND – DWARSDIJK.ER ZIJN DUS VEEL GEPLANDE ZAKEN IN DE PERIODE 2016-2020 NIET UITGEVOERD. GRAAG HIERVOOR EEN VERKLARING

IN HET BEHEERPLAN 2021-2025 ZIJN HOOFDWEG OOSTEREND-DWARSDIJK , BUS ROUTE WEST EN EUROPALAAN VAN HET VORIGE BEHEERPLAN NIET MEER OPGEVOERD. HOE KAN DIT ? DEZE WEGEN ZIJN TOCH AAN ONDERHOUD TOE EN HIER IS TOCH OOK BUDGET GESTELD DOOR DE RAAD ?

IN HET FINANCIEEL OVERZICHT OP BLZ 17 STAAT HET SALDO VOORZIENING PER 1-1-2021 OP 430.000,00 EURO. DIT BEDRAG MOET TOCH VEEL HOGER ZIJN, OMDAT ER IN DE VORIGE PLANPERIODE MAAR EEN KLEIN DEEL VAN HET BESCHIKBARE KREDIET VAN 1.900.000,00 EURO IS BESTEED ? HOE KAN HET DAT ER TOCH JAARLIJKS 79.000,00 EURO NODIG IS ? GRAAG UITLEG

IN HET OVERZICHT ONTBREEK DE WILLEM BARENTSZKADE. DEZE WEG WORDT TOCH OOK IN DE PLANPERIODE 2021-2025 AANGEPAKT.

GOEDE ZAAK DAT FIETSPAD DUINWEG WORDT AANGEPAKT. IN IEDER GEVAL ZOU IN 2022 HET DEEL FIETSPAD TUSSEN MIDSLAND NOORD EN FORMERUM NOORD MOETEN WORDEN AANGEPAKT. DIT DEEL VAN HET FIETSPAD DUINWEG IS ZEER SLECHT. (HET ASFALT IS VOLLEDIG GESCHEURD)

 

DIT IS HET BETOOG VAN KEES. DE ANTWOORDEN ZULLEN WIJ LATER PUBLICEREN.

DIT IS DUIDELIJK HET BEGIN OM DEZE WEBSITE OP TE STARTEN ZAL NOG WEL DE NODIGE CORRECTIES ETC. NODIG HEBBEN


Geplaatst

in

door

Tags: