Raadslid PB wordt onterecht woord ontnomen tijdens de vergadering

Raadslid PB wordt onterecht woord ontnomen tijdens de vergadering

Tijdens de commissievergadering van 3 november is raadslid Bos van Plaatselijk Belang onterecht het woord ontnomen door de voorzitter van de commissie.
Raadslid Bos wilde op dat moment aandacht vragen voor de situatie van inspreekster mevrouw Cupido, die aangaf dat haar bedrijf na jaren problemen een snelle oplossing was beloofd door het college, maar dat er geen schot in de zaak zat.
Als reactie op deze inspraak wilde raadslid Bos een uitspraak van de andere fractieleden over hoe de woorden van mevrouw Cupido een vervolg zouden moeten krijgen. Hij wilde de andere fracties voorstellen het college een termijn te stellen waarbinnen de zaak van mevrouw Cupido opgelost zou zijn.

Echter, de voorzitter wilde hier niets van weten en zetten subiet de microfoon van raadslid Bos uit, waardoor raadslid Bos zijn voorstel naar de andere fracties niet kon afmaken.

De verordening op de raadscommissie zegt echter bij punt 14.7 wat er moet gebeuren nadat een burger ingesproken heeft: .

'De voorzitter, een lid van de raadscommissie of een lid van het college doet een voorstel voor de behandeling en afhandeling van de inbreng van de burger.'

(http://www.terschelling.nl/regels-en-beleid/lokale-verordeningen_3667/item/verordening-op-de-raadscommissie-gemeente-terschelling-2014_707.html)

Wat raadslid Bos probeerde voor elkaar te krijgen: een voorstel doen voor spoedige oplossing voor een al zeer lang slepend probleem, is dus door de voorzitter onterecht onmogelijk gemaakt. Raadslid Bos wilde een voorstel doen voor de afhandeling van de inbreng zoals u van een betrokken raadslid mag verwachten. Zijn werk als raadslid werd echter onmogelijk gemaakt door de voorzitter. Dit is de zoveelste keer en wij zullen de voorzitter alweer hierop gaan aanspreken.

 


Geplaatst

in

door

Tags: