Klokkenluider wordt dure doofpot: gemeente huurt topadvocaten in

Klokkenluider wordt dure doofpot: gemeente huurt topadvocaten in

Zoals bekend is strijdt Plaatselijk Belang al maanden voor transparantie in de affaire van de Klokkenluider, die het landelijke nieuws heeft gehaald. Maar zelfs voor raadsleden is het moeilijk informatie boven tafel te krijgen die volgens de gemeente koste wat het kost beschermd moet worden.

Om die reden heeft Plaatselijk Belang een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur. Aan de hand daarvan (een tip voor iedere burger!) kan iedereen een verzoek doen om informatie die op het gemeentehuis ligt. Immers: de gemeente hoort precies naar iedereen te kunnen uitleggen wat er precies is gebeurd, daar heeft u als burger (die de gemeente hier tenslotte voor betaald) recht op!

Dit is gesneden koek voor elke gemeente. Super simpel. De regels hiervoor staan vast. Een verzoek kan door iedere jurist zonder problemen afgehandeld worden.

De gemeente wilde hier blijkbaar koste wat het kost niet aan meewerken: letterlijk! Want tot onze stomme verbazing kregen wij een uitgebreid betoog van notabene advocatenkantoor Stibbe! De nummer 6 in de top 50 van de Nederlandse advocatuur (http://www.advocatie.nl/top50). Dit zal zeker niet goedkoop zijn en is nogal schieten op een mug met een kanon. Uiteraard krijgt uiteindelijk u als burger hier de rekening voor. Alleen maar om niet aan u te hoeven uitleggen wat er precies gebeurd is. Het maakt ons trouwens niet uit welk advocatenkantoor ze inhuren, wij zullen des te harder vechten om de onderste steen boven te krijgen. Wij vinden het belangrijk dat u straks precies weet hoe de vork in de steel zit en wij zullen daarom met meer vastberadenheid dan ooit doorzetten.


Geplaatst

in

door

Tags: