Artikel LC 10 maart

 Vandaag artikel in NRC  ,Dagblad van het Noorden ,en onderstaand artikel in Leeuwarder Courant.

WEST-TERSCHELLING – Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig burgemeester van Terschelling Rob Bats van corruptie. Dat meldt NRC Handelsblad. Het OM denkt dat de VVD'er vals speelde toen hij burgemeester wilde worden van de gemeente Stichtse Vecht in de provincie Utrecht.

Volgens het OM zou Kathalijne de Kruif, fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht, via partijgenoot Piet Ploeg aan Bats hebben laten weten welke vragen hij zou krijgen bij zijn sollicitatiegesprek voor burgemeester van de Utrechtse gemeente. Kruif kende deze vragen omdat zij in de vertrouwenscommissie zat die de benoeming van de burgemeester regelt.

De vermeende fraude hielp Bats overigens weinig. Op 29 januari werd PvdA'er Marc Witteman benoemd tot burgemeester van Stichtse Vecht.

Bats kwam onlangs al in opspraak omdat hij op Terschelling een accountant zou hebben gesommeerd om een vordering ‘linksom of rechtsom' aan te passen, zodat hij niet in de problemen zou komen bij de gemeenteraad. Eerder trad hij af als burgemeester van Haren na het uit de hand lopen van het Facebookfeest Project X in de gemeente.

Bats werd in januari 2015 op Terschelling opgevolgd door Bert Wassink.

 

 


Geplaatst

in

door

Tags: