Toeristen belasting op de wadden

Toeristentax Wadden steeds hoger
214
Gepubliceerd op 16 november 2014, 20:15 Laatst bijgewerkt op 16 november 2014, 23:24

LEEUWARDEN – De afgelopen tien jaar is overnachten op een Waddeneiland steeds een beetje duurder geworden. Ook in 2015 verhogen de gemeenten de toeristenbelasting.

De gemeenten zeggen dat de verhoging noodzakelijk is omdat ze meer aan toerisme uitgeven dan er binnenkomt. ,,Het is ons de laatste jaren duidelijk geworden dat toerisme veel geld kost. De inkomsten van de toeristenbelasting waren niet dekkend voor de kosten die we maakten voor toerisme”, aldus Wim van Schoonhoven, adjunct-directeur van Terschelling.

Daarnaast wordt het geld gebruikt als buffer voor financiële tegenvallers. Wethouder Henk Visser van Vlieland: ,,Het rijk gaat een aantal taken overhevelen naar de gemeente. We weten niet precies hoeveel dat ons gaat kosten.”

De stijging van de toeristenbelasting in de afgelopen tien jaar, is te zien in onderstaande tabel:

https://infogr.am/toeristenbelasting


Geplaatst

in

door

Tags: