CNL

Het moet niet gekker worden. Dit college wil de toeristenbelasting drastisch verhogen en tegelijk de slechtweervoorzieningen op Terschelling verminderen. Nu hebben we dit jaar wel een hele mooie en lange zomer gehad, maar dat betekent nog niet dat dit volgend jaar ook zo zal zijn. En we willen seizoensverbreding, dus ook toeristen buiten het mooie weer om. Dan moet je wel iets aanbieden.

CNL sluiten (Zeeaquarium sluit op 1 januari, red.) is onbespreekbaar voor ons en het huidige college zou zich diep moeten schamen. Immers van de paar slechtweer voorzieningen die Terschelling heeft, is het CNL het meest bezochte en het meest educatieve deel. De daar aanwezige unieke collectie vogels en schelpen en niet te vergeten het aquarium vormen de schakel tussen wat de toerist zoekt en waar hij of zij dit kan vinden op het eiland. Twee jaar geleden bekrachtigde de Gemeenteraad nog de museumvisie dat het CNL open moet blijven totdat deze geïntegreerd kon worden in de Tonnenloods.

Het huidige college is puur cijfermatig bezig om de gaten in de lopende begroting te dichten in plaats van eerst een visie neer te leggen met bijbehorend beleid. Met 2 wethouders die lange ervaring in de Raad hebben had PBT gehoopt dat dit college voortvarend het werk zouden oppakken, maar nu in oktober heeft de Raad nog niets eens de bestuursrapportage over het eerste kwartaal (Jan- Mrt) van dit jaar ontvangen! Het enige wat we horen is dat alles langer duurt, meer kost en dat we minder geld hebben voor alles.

Om in dit schrijven alleen bij het CNL te blijven, hanteert dit college toch wel een hele rare rekenmethode: Door nu het CNL te sluiten per 1 januari 2015 i.p.v. openhouden tot 2018 loopt het CNL zeker € 300.000 inkomsten mis en moet de gemeente per direct €200.000 extra uitgeven aan frictiekosten (verplicht bij direct afvloeien personeel), terwijl dit bespaard wordt bij openhouden tot 2018.

Plaatselijk Belang Terschelling roept de gehele bevolking op om in actie te komen. Er worden al spontane handtekeningsacties gehouden: onderteken die zo veel mogelijk! Ook roepen wij u op uw onvrede hierover te laten blijken tijdens de komende commissievergadering op dinsdag 7 oktober. Wij als oppositiepartij zullen in ieder geval er alles aan doen om het CNL open te houden. U ook?

Guus Schweigmann
Fractievoorzitter Plaatselijk Belang Terschelling


Geplaatst

in

door

Tags: