Ringsteken te water

Woensdagavond 16 juli jl kreeg ik  te horen dat het ringsteken op zondagmiddag 20 juli geen doorgang kon vinden dankzij de Gemeente Terschelling.
Daar heb ik mij over verwonderd omdat dit al vele jaren heeft plaats gevonden. Daarom heb ik diezelfde avond Dhr Arjen van der Linde gebeld die in het bestuur zit van De Ode Dyk,en hem gevraagd wat er aan de hand was.

Er werd mij het volgende gemeld : Dhr van der Linde had het evenement  op fodzoeker en in de Terschellinger geplaatst. Vrij kort daarop werd hij gebeld door een medewerker van de gemeente Terschelling met de mededeling dat men had gelezen op fodzoeker dat er a.s. zondagmiddag bij de dijk in Lies een ringsteekwedstrijd gehouden zou worden. Daarop werd hem medegedeeld dat dit niet toegestaan zou worden ,omdat er geen vergunning aangevraagd was voor dit evenement . Waarop Dhr van der Linden verbaasd reageerde dat hij dat niet wist, omdat dit in verleden nooit aan de orde was geweest. Op zijn vraag of hij dan alsnog de vergunning kon aanvragen werd geantwoord dat dat op zo’n korte termijn niet mogelijk was. Verder werd hem medegedeeld dat als hij de wedstrijd wel door zou laten gaan, er politie controle zou komen met een dwangsom.
Ons raadslid ben ik toen de volgende morgen naar het gemeentehuis gegaan, en heb het e.e.a. met wethouder De Jong besproken. Naar aanleiding van dat gesprek heeft de wethouder toe gezegd dat de wedstrijd gewoon zijn doorgang kon vinden, en dat hij dit intern op het gemeentehuis zou bespreken met betreffende ambtenaar. Dankzij de inzet van ons raadslid Dhr Gossen Bos is  deze ringsteek wedstrijd te water  dan ook gewoon door gegaan.

 

Foto van Neeke Wassenbergh.


Geplaatst

in

door

Tags: