Kandidaten 2014 / 2018 Marjan van der Zee

Ik ben Marjan Haantjes – van der Zee.
Ik ben een Groningse die al vanaf mijn geboorte meerder keren per jaar op het eiland kwam. Als badgast…..
Nu woon ik al bijna 20 jaar op Terschelling, maar ben mij bewust van de verschillen tussen toerist en bewoner. Daartussen, tussen belangen van badgast en bewoner, zit de politiek. Gelukkig zijn veel bewoners ook afhankelijk van de toerist, dus liggen die belangen vaak wel dicht bij elkaar, maar natuurbelangen en wensen van ondernemers en/of toeristen gaan soms samen en soms staan ze lijnrecht tegenover elkaar…..

Ik heb altijd veel gesport en veel training gegeven, eerst vrijwillig, maar heb er nu mijn beroep van gemaakt. Ik heb de ALO gedaan in Groningen en op basisscholen en grote scholengemeenschappen les gegeven.
Samenwerken in een groot team, waarbij je rekening moet houden met verschillende mensen en meningen en goede afwegingen moet kunnen maken is belangrijk op een grote scholengemeenschap en die vaardigheid beheers ik aardig. Luisteren naar elkaar en proberen oplossingen te vinden is bij elke kwestie een uitdaging, maar dat maakt juist dat het nooit verveeld. Zo is ook de politiek. Samenwerken, oplossingsgericht denken, en vooral belangen afwegen, maakt dat politiek nooit saai is.
Helaas heb ik teveel werkzaamheden voor een zeer actieve rol als raadslid, maar als bestuurslid kan ik, zeker op mijn kennisgebied, de raadsleden ondersteunen en van goede adviezen voorzien.
Plaatselijk Belang is een Partij die de belangen van een ieder goed wil afwegen, en die oplossingsgericht te werk wil gaan. De Partij is een voorstander van  een transparanter systeem van informatievoorziening naar de burgers en meer inspraak!
Daarom steun ik deze partij. Een Partij van en voor de eilanders!


Geplaatst

in

door

Tags: