Kandidaten 2014 / 2018 Douwe Wiegman

Plaatselijk Belang Terschelling

Dit zijn de woorden van Douwe Wiegman, geboren op Terschelling in 1951: “Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Omstreeks 1850 is mijn overgrootvader Albert Wiegman verhuist van Wieringen naar Terschelling, waar hij zijn vissersbestaan verder heeft uitgebouwd. Zoon Albert is een kruidenierszaak in de Boomstraat begonnen. Kleinkind Douwe (mijn vader) was eigenaar van Moustache, Wigwam, Zeezicht, Donell en pension Wiegman. Mijn vader draaide altijd plaatjes in de tent van Rijff en Dellewal. Daar kon je elke zaterdagavond dansen op de “gouwe ouwe van ome Douwe”.

Met Ina waarmee ik 40 jaar verkering heb, “net trouwet toch born” (in goed westers vertaald), heb ik in 1986 Hotel Lutine (nu Restaurant Flaman) gekocht. Onze twee kinderen, Douwe en Celina, zijn beiden ondernemers. Zij hebben de familie-traditie als ondernemer voortgezet. Het is mijn hartenwens dat zij dit kunnen blijven doen.

Ik ben altijd betrokken geweest bij het eiland en haar bewoners. Er moet écht iets veranderen bij ons op Terschelling, anders raken we Terschelling kwijt. De kloof tussen burgers/ ondernemers en de gemeente wordt steeds groter. Er worden steeds vaker juristen ingeschakeld,  i.p.v. dat problemen worden opgelost. Gevolg: verkwisting van gemeenschapsgeld, de kloof wordt steeds groter en ontevredenheid over de gemeente neemt toe.

Daarom zou ik graag willen dat er een
Onafhankelijk vertrouwenspersoon komt.
Hij/zij staat tussen burger/bedrijfsleven en gemeentebestuur. Zodoende zal het weer gaan
over de inhoud en niet over de persoon. Sfeer wordt beter, burgers/ondernemers krijgen het vertrouwen weer terug.

Ik ben voorstander van wethouders van buitenaf. Hij/zij bekijkt zaken inhoudelijk en behandelt ze zonder verwevenheid van personen en belangen.

Wij wonen op een mooi bijzonder eiland. Met eigen cultuur, tradities en gewoontes, beter gezegd: een heel bijzonder stukje Nederland. 
Weg is weg, komt nooit meer terug! Het is nog niet te laat wij kunnen er nog wat aan doen.

Belangrijk is: Uw steun. U bent aan zet bij de verkiezingen.” Stem daarom op Douwe Wiegman!
     
 


Geplaatst

in

door

Tags: