PBT geeft de student MIWB maximale aandacht

PBT geeft de student MIWB maximale aandacht

Vrijdagavond 13 maart gaf Guus Schweigmann, fractievoorzitter van Plaatselijk Belang Terschelling in de gezellige strandtent Paal 8 een korte toelichting aan de studenten van het MIWB over waarom zij vooral komende woensdag zouden moeten gaan stemmen. Zeker nu hun voorzitter Bram Heijnen op de kieslijst staat van PBT. Met meer dan 300 stemmen hebben de studenten de mogelijkheid een krachtig geluid richting politiek te laten klinken. Want het is toch eigenlijk van de zotte dat als er zoveel studenten toegelaten worden op het MIWB,  het eiland geen fatsoenlijke campus heeft voor iedereen. Aan de campus voor 200 studenten , die er eigenlijk al 2 jaar geleden had moeten staan, wordt gewerkt en waarbij de inbreng van de studenten heel belangrijk is. Zij zijn immers de gebruikers ervan. PBT heeft begrepen dat dit redelijk in overleg gaat met de opdrachtgever, de Veste, maar dat de uiteindelijke huurprijs van de nieuwe campus nog niet vast staat. En dat is nou net het belangrijkste voor de student! Met een beetje geluk, als de Stichting SOS zijn bezwaar tenminste intrekt dit weekend, hebben we voor 1 september 2015 de nieuwe campus gereed. Waar de resterende  100  tot 150 studenten heen moeten blijft een vraag. PBT wil daar zo snel mogelijk duidelijkheid in krijgen en zien of hiervoor op korte termijn ook geen goede oplossing kan komen. Vervolgens werden alle kandidaten op de lijst van PBT en leden van het bestuur voorgesteld, waarna deze bij de studenten aan tafel schoven en nader kennis werd gemaakt. Onder genot van een stevig biertje kwamen de tongen goed los en werd met name de klacht van geen tot minimale sportvoorzieningen bij vele studenten gehoord. Een trapveldje en een goed uitgeruste fitnessruimte waren toch wel de minimale vereisten voor een campus, volgens de studenten. Ook werd opgevangen dat de school zelf uit zijn voegen barst en dat renovatie en uitbreiding echt geen overbodige luxe is. De studenten leken op het eind van de avond meer politiek bewust te zijn geworden en  de aanwezige leden van Plaatselijk Belang Terschelling meer bewust dat er nog heel wat te verbeteren valt aan de economische poot: het MIWB. Rond 22.30 uur werden de studenten met de bus weer thuis gebracht.  Een zeer geslaagde avond! Met dank aan de firma Westbank van de fam. Scheepstra voor het transport en de familie  Wiegman voor de lokatie en het spraakwater..  

 

 


Geplaatst

in

door

Tags: