Kandidaten 2014 / 2018 Guus Schweigmann

Guus Schweigmann

Na mijn studie op de zeevaartschool Willem Barentsz ( 1969-1972) heb ik 6 jaar gevaren als stuurman. Geen zicht hebbend op promotie door samengaan van vele rederijen tot één rederij ( Nedlloyd) besloot ik na een heel bijzonder zeilavontuur op het vlot Sterke Yerke loods te worden. Eerst op Bonaire ( 6 jaren), daarna in Rotterdam ( 18 jaren) Op 55 jarige leeftijd moest ik met pensioen en besloot de wens van mijn vrouw te vervullen: gaan wonen op Terschelling. Als kleindochter van Meester Sieben, voormalig hoofd op de lagere school op West, had zij daar vele mooie jaren in haar jeugd doorgebracht. In 2008 kwamen we hier wonen in dezelfde straat als haar grootouders destijds. In 2009 werd ik door Douwe Wiegman gevraagd eens naar een vergadering van Plaatselijk Belang te komen. Voor ik het wist was ik lid, stond ik op de kieslijst en werd binnen een jaar gekozen als raadslid en meteen in een coalitie met de PvdA. Het mooie van het raadswerk is dat je overal het verhaal van beide kanten hoort en goed zicht krijgt hoe alles in de praktijk werkt op Terschelling. Als je dan je levenservaring kunt benutten om een bijdrage te leveren aan de samenleving op Terschelling, dan geeft dat best wel een goed gevoel. Wat mij mateloos heeft geërgerd de afgelopen jaren is het grote verlies wat de gemeente jaarlijks lijdt op het product haven. (3 ton per jaar !) en dat er niets ondernomen wordt om hier verandering in te brengen. Terschelling heeft de haven meer dan 8 jaar geleden overgenomen van het Rijk, maar nog steeds zijn er vele zaken op het haventerrein in handen van het Rijk. Zo hebben we wel de lasten, maar niet de lusten. We hebben de mooiste haven aan de Waddenzee en dus moet de haven op zijn minst kostendekkend kunnen worden zonder het historische karakter te verliezen. Verder is het MIWB met de nieuwe campus een hele belangrijke peiler van de Terschellinger economie, die na 140 jaar (!) nog verder uitgebouwd kan worden. Ook mogen wij op Terschelling best wel trots zijn op onze maritieme geschiedenis: visserij, betonning, loodswezen, bergers, redders, Rijkswaterstaat, Terschellinger rederijen en niet te vergeten de Terschellinger zeelieden.  Voldoende om de hele tonnenloods al maritiem te vullen. In combinatie met de prachtige en unieke natuur op en rond ons eiland machtig interessant voor onze gasten! Ik zie de komende 4 jaar als een belangrijke taak de woningmarkt vlot te trekken, zodat starters een betaalbare woning kunnen krijgen en ouderen goed op het eiland kunnen blijven wonen. Last but not least zal door een terugtredende overheid de banen op het eiland moeten komen van de ondernemers. Dus lokale ondernemers moeten maximaal gefaciliteerd worden. Met het vernieuwde Plaatselijk Belang Terschelling, dat reeds een half jaar met bijna een compleet nieuw team enthousiast en goed samenwerkt, gaat ons dat zeker lukken, als u dat ook vindt. Stem dus op Plaatselijk Belang Terschelling, Lijst 2 ! 
 


Geplaatst

in

door

Tags: