B & Y terrein

B&Y

Het is altijd weer bijzonder hoe mensen door emotie hun eigen nest kunnen bevuilen. Al ruim twintig jaar is het B& Y terrein niet het  mooiste en schoonste terrein..
Eigenaar Segesta  probeert nu een invulling te geven. Daardoor wordt het ruimtelijk inzichtelijker. Haast vanzelfsprekend is bij dit schetsplan de eigenaar van de naast gelegen
Horecagelegenheid de Walvis betrokken. De plannen en daarbij behorende tekeningen zijn ter visie voorgelegd. Maar wat schetst onze verbazing als blijkt dat  als antwoord een site wordt geopend waarin een ieder wordt opgeroepen te reageren op dit schetsplan. In werkelijkheid blijkt het plan flink gemanipuleerd te zijn. Hierdoor krijgt de bezoeker het idee dat er een enorm hoog en massief gebouw wordt neergezet op een van de meest in het oog springende   locaties van ons geliefd Terschelling. Niets is minder waar. Het schetsplan is getekend en ontworpen in overeenstemming met het bestemmingsplan West. De suggestie dat het twee en een halve meter hoger wordt dan het postkantoor berust op fabels.
Uiteraard zal ook dit plan worden voorgelegd aan de Raad. De gebruikelijke procedures zullen  hiervoor in acht worden genomen.
De site en de duizenden reacties geven geen meerwaarden aan de toekomst van Terschelling en zeker niet voor het toerisme. Het zou verstandiger zijn dat men zich eerst beter en objectief laat informeren ipv blind een onjuiste website te slikken als waarheid. Zeker geldt dit voor het strandpaviljoen die in de toekomst een betere entree krijgt.
Deze oneerlijke manier van handelen beschadigt op een vervelende manier de politiek, wethouder en gemeente. Het is de gehele raad geweest die vond dat er iets moets gebeuren op deze plek. Het is ook een wens van de bevolking. Nu is er een plan. De raad heeft over dit plan nog nooit gesproken en het is ook nog nooit op een openbare info avond aan de orde geweest. Dus in die zin is het stemmingmakerij om dit geheel op het bord van PB te gooien.

Plaatselijk Belang Terschelling voelt zich behoorlijk aangetast door dergelijke reacties.


Geplaatst

in

door

Tags: